دارو

کوریفولیتروپین آلفا

وب سایت سلامت و درمان

داروی کوریفولیتروپین آلفا

خلاصه: کوریفولیتروپین آلفا یک آنالوگ FSH است که برای تحریک تخمدان کنترل شده (COS) در ترکیب با یک آنتاگونیست GnRH برای ایجاد فولیکول های متعدد در زنان شرکت کننده در برنامه فناوری کمک باروری (ART) نشان داده شده است.
نام های تجاری: الونوا
نام عمومی: کوریفولیتروپین آلفا
شماره دسترسی بانک دارو: DB09066
زمینه:کوریفولیتروپین آلفا، همچنین به عنوان Elonva شناخته می شود در زنان تحت درمان باروری برای تحریک رشد بیش از یک تخمک بالغ (اووسیت) در یک زمان در تخمدان استفاده می شود. این دارو همراه با آنتاگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH) که نوعی دارویی است که در درمان های باروری نیز استفاده می شود، استفاده می شود. Elonva فقط با نسخه 6 در دسترس است .
در جولای 2014، مرک دریافت نامه پاسخ کامل (CRL) از FDA ایالات متحده برای برنامه دارویی جدید خود برای این دارو را اعلام کرد. Corifolitropin alfa با نام Elonva در بیش از 75 کشور به بازار عرضه می شود 8 .

کوریفولیتروپین آلفا با روشی به نام “فناوری DNA نوترکیب” تولید می شود. این بدان معنی است که توسط سلول هایی ساخته می شود که DNA در آنها وارد شده است که آنها را قادر می سازد کوریفولیتروپین آلفا 6 تولید کنند .

مطالعات متعدد و یک متاآنالیز نشان می دهد که کوریفولیتروپین آلفا از نظر نرخ تولد زنده، نرخ حاملگی مداوم و همچنین میزان بارداری بالینی به اندازه FSH نوترکیب موثر است. افزایش تعداد تخمک‌های بازیابی شده تحت رژیم کوریفولیتروپین آلفا نشان‌دهنده اثربخشی بالا این دارو است، با این حال، در عین حال نسبت به احتمال افزایش خطر تحریک بیش‌ازحد تخمدان در گروه مطالعه با پاسخ بالا از زنان هشدار می‌دهد .

طبقه بندی بیولوژیکی: درمان های مبتنی بر پروتئین
میانگین وزن پروتئین: 25398.0389 دا
مترادف ها:
  • کوریفولیتروپینا آلفا 
  • کوریفولیتروپین آلفا
  • FSH-CTP
شناسه های خارجی :
 
  • MK-8962
  • ORG 36286
  • ORG-36286
  • SCH 900962
  • SCH-900962

فارماکولوژی

نشانه
تحریک تخمدان کنترل شده 9 در زنانی که تحت درمان باروری برای تحریک ایجاد بیش از یک تخمک بالغ به طور همزمان در تخمدان ها در ترکیب با آنتاگونیست هورمون آزاد کننده گنادوتروپین (GnRH) هستند (نوعی دارویی که در درمان های باروری نیز استفاده می شود) 6 .

کاهش نرخ شکست توسعه دارو
فارماکودینامیک:
یک دوز واحد کوریفولیتروپین آلفا می تواند رشد چند فولیکولی را در بیمارانی که تحت تحریک تخمدانی کنترل شده قرار می گیرند، مانند طی لقاح آزمایشگاهی یا تزریق داخل سیتوپلاسمی اسپرم، آغاز و حفظ کند .

این دارو از نظر ساختاری شبیه به هورمون محرک فولیکول (FSH)، هورمونی است که به طور طبیعی در زنان وجود دارد. FSH باعث تحریک تولید تخمک (تخمک) در تخمدان ها می شود. در کوریفولیتروپین آلفا، یک پپتید به FSH متصل می شود تا فعالیت آن را طولانی تر کند. در نتیجه، می‌توان یک دوز از دارو را برای تحریک تولید تخم‌مرغ به مدت هفت روز تجویز کرد و جایگزین تزریق‌های روزانه‌ای که معمولاً به‌طور معمول مورد نیاز است، با سایر داروهای FSH می‌شود .

در کارآزمایی‌های بالینی فاز III، تعداد تخمک‌های بازیابی شده پس از تجویز کوریفولیتروپین آلفا در مقایسه با تعداد مشاهده‌شده با درمان روزانه با FSH نوترکیب، کمی بیشتر بود .

مکانیسم عمل:
کوریفولیتروپین آلفا یک پروتئین فیوژن تک تزریقی طولانی مدت است که فاقد فعالیت هورمون لوتئینه کننده (LH) است. تنها یک تزریق برای 7 روز اول مورد نیاز است که جایگزین 7 تزریق روزانه اول هورمون محرک فولیکول سنتی (FSH) می شود. این یک هورمون تحریک کننده فولیکول (زیر واحد α انسانی کاهش یافته)، ترکیبی از هورمون تحریک کننده فولیکول (زیر واحد β انسانی کاهش یافته) پروتئین همجوشی با گنادوتروپین کوریونی 118-145 (زیر واحد β انسانی) است . تزریق‌های مکرر و مکرر استرس و میزان خطا را افزایش می‌دهد و اغلب برای زنان بار سنگینی است که منجر به عدم رعایت درمان می‌شود .

این عامل شامل یک زیرواحد آلفا، که مشابه FSH است، و یک زیرواحد بتا، که از ادغام پپتید C ترمینال از زیرواحد بتا گنادوتروپین کوریونی به زیرواحد بتا FSH 1 تولید می شود . .

کوریفولیتروپین آلفا به عنوان یک محرک پایدار فولیکول عمل می کند که دارای اثرات دارویی مشابه با هورمون محرک فولیکول نوترکیب (rFSH) است، با این حال، با نیمه عمر حذف نسبتا طولانی، منجر به مدت زمان اثر طولانی تر می شود. این امر با استفاده از تکنیک‌های جهش‌زایی و انتقال ژن جهت‌دهی شده برای ایجاد گلیکوپروتئینی متشکل از یک زیرواحد α است که مشابه هورمون محرک فولیکول انسانی (FSH) است که به صورت غیرکووالانسی به یک زیرواحد β متشکل از یک زنجیره β کامل از انسان متصل است . FSH توسط پپتید کربوکسی ترمینال زیرواحد β گنادوتروپین جفتی انسانی (hCG) کشیده شده است . این واحد با گیرنده FSH 1 برای تحریک آزادسازی تخمک ها تعامل دارد.

کوریفولیتروپین آلفا هیچ گونه فعالیت ذاتی LH/hCG را نشان نمی دهد 6 .

 

هدف اقدامات ارگانیسم
آگیرنده هورمون محرک فولیکول
آگونیست
انسان
جذب: پس از یک بار تزریق زیر جلدی این دارو، حداکثر غلظت سرمی 4.24 نانوگرم در میلی لیتر (2.49-7.21 نانوگرم در میلی لیتر) است و 44 ساعت (35-57 ساعت) پس از مصرف به دست می آید. فراهمی زیستی مطلق آن 58% (48-70%) است 6 .
حجم توزیع: توزیع، متابولیسم و ​​حذف کوریفولیتروپین آلفا بسیار شبیه به سایر گنادوتروپین ها مانند FSH، hCG و LH 9 است .
کوریفولیتروپین آلفا پس از جذب در خون، عمدتاً در تخمدان ها و کلیه ها توزیع می شود. حجم توزیع حالت پایدار 9.2 L 9 است .

قرار گرفتن در معرض کوریفولیتروپین آلفا به صورت خطی با دوز در محدوده 60 میکروگرم – 240 میکروگرم افزایش می یابد .

اتصال به پروتئین: در دسترس نیست
متابولیسم: سرنوشت متابولیک کوریفولیتروپین آلفا بسیار شبیه به هورمون‌های گلیکوپروتئین درون زا است که عمدتاً از ترخیص کالا از گمرک کلیه و دفع ادراری پروتئین دست نخورده به موازات کاتابولیسم کلیه تشکیل می‌شود .
مسیر حذف: برچسب رادیواکتیویته نشان داد که دارو عمدتاً (86٪) از طریق ادرار دفع می شود. 90٪ از رادیواکتیویته در سرم به عنوان [(125)I]corifollitropin alfa شناسایی شد، اما تنها 7-15٪ از رادیواکتیویته در ادرار به عنوان [(125)I]corifollitropin alfa و محصولات تفکیک آن، آلفا و زیرواحدهای بتا (از جمله قسمت CTP آن) 3 .
حذف کوریفولیتروپین آلفا عمدتاً از طریق کلیه ها انجام می شود. میزان دفع این دارو در بیماران مبتلا به نارسایی کلیوی ممکن است کاهش یابد. متابولیسم کبدی به میزان جزئی در حذف کوریفولیتروپین آلفا 6 کمک می کند .
نیمه عمر: کوریفولیتروپین آلفا نیمه عمر بیشتری در مقایسه با FSH دارد و بنابراین نیاز به دوز کمتری دارد .
کوریفولیتروپین آلفا نیمه عمر حذفی 70 ساعت (59-82 ساعت) دارد .
سمیت: شایع ترین عوارض جانبی الونوا (در بین 1 تا 10 بیمار از 100 بیمار مشاهده می شود) شامل سردرد، حالت تهوع، خستگی، درد و/یا ناراحتی لگن، حساسیت پستان ها و سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) است. این سندرم زمانی اتفاق می‌افتد که تخمدان‌ها به درمان پاسخ بیشتری می‌دهند که منجر به تورم و درد شکم، حالت تهوع و اسهال می‌شود .
بیش از یک بار تزریق Elonva در یک چرخه درمانی یا دوز بسیار بالای Elonva و/یا (rec)FSH می تواند خطر سندرم تحریک بیش از حد تخمدان را افزایش دهد، که ممکن است باعث تورم یا دردناک تخمدان ها، نفخ شکم، حالت تهوع و وزن شود. افزایش وزن تا 3 کیلوگرم 11 .

در موارد شدید، سندرم تحریک بیش از حد تخمدان ممکن است باعث افزایش وزن سریع بین 15 تا 20 کیلوگرم در 5 تا 10 روز شود. درد شدید شکم، تهوع و استفراغ شدید و مداوم، کاهش ادرار و نفخ شکم، و همچنین سایر علائم عمومی ممکن است رخ دهد .. حدود 1 تا 2 درصد از زنانی که تحت تحریک تخمدان قرار می گیرند، به شکل شدید سندرم تحریک بیش از حد تخمدان (OHSS) مبتلا می شوند. OHSS شدید می تواند تهدید کننده زندگی باشد. عوارض ممکن است شامل موارد زیر باشد: آسیت، ادم ریوی، اختلالات الکترولیتی (سدیم، پتاسیم، و غیره)، ترومبوز در عروق بزرگ، معمولاً در اندام تحتانی، نارسایی کلیوی، پیچ خوردگی تخمدان، پارگی کیست های تخمدان. برخی از این شرایط می توانند منجر به خونریزی، نارسایی تنفسی، سقط خود به خود یا ختم حاملگی به دلیل عوارض و در نتیجه مرگ شوند .

مسیرها:در دسترس نیست
اثرات فارماکوژنومیک / ADRs :در دسترس نیست

فعل و انفعالات

تداخلات دارویی 

این اطلاعات نباید بدون کمک یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تفسیر شود. اگر فکر می کنید که یک تعامل را تجربه می کنید، فوراً با یک ارائه دهنده مراقبت های بهداشتی تماس بگیرید. عدم وجود تعامل لزوماً به معنای عدم وجود تعامل نیست.
نام تجاری محصولات نسخه ای

منابع

مراجع عمومی
  1. Loutradis D، Drakakis P، Vlismas A، Antsaklis A: کوریفولیتروپین آلفا، آگونیست طولانی اثر هورمون محرک فولیکول برای درمان ناباروری. Curr Opin Investig Drugs. آوریل 2009؛ 10 (4): 372-80. [ مقاله ]
  2. de Lartigue J: Corifolitropin alfa: گزینه ای جدید برای درمان ناباروری زنان. مواد مخدر امروز (بارک). 2011 اوت؛ 47 (8): 583-90. doi: 10.1358/dot.2011.47.8.1635872. [ مقاله ]
  3. van Schanke A, van de Wetering-Krebbers SF, Bos E, Sloot WN: جذب، توزیع، متابولیسم و ​​دفع کوریفولیتروپین آلفا، یک هورمون نوترکیب با فعالیت تحریک کننده فولیکول پایدار. فارماکولوژی. 2010؛ 85 (2): 77-87. doi: 10.1159/000276546. Epub 2010 Jan 21. [ مقاله ]
  4. Benchabane M، Santulli P، Maignien C، Bourdon M، De Ziegler D، Chapron C، Gayet V: [Corifollitropin alfa در مقایسه با FSH روزانه در تحریک کنترل شده تخمدان برای اهداکنندگان تخمک]. Gynecol Obstet Fertil Senol. 2017 فوریه؛ 45 (2): 83-88. doi: 10.1016/j.gofs.2016.12.022. Epub 2017 Feb 16. [ مقاله ]
  5. کوریفولیتروپین آلفا در مقابل FSH نوترکیب برای تحریک کنترل شده تخمدان در زنان 35 تا 42 ساله با وزن بدن 50 کیلوگرم: یک کارآزمایی تصادفی کنترل شده [ پیوند ]
  6. برچسب EMA [ لینک ]
  7. تاثیر ویژگی های بیمار بر فارماکوکینتیک کوریفولیتروپین آلفا در طی تحریک کنترل شده تخمدان [ لینک ]
  8. تایید کوریفولیتروپین آلفا [ لینک ]
  9. سند گزارش APA استرالیا، کوریفولیتروپین آلفا [ لینک ]
  10. کوریفولیتروپین آلفا، آگونیست طولانی اثر هورمون محرک فولیکول برای درمان ناباروری. [ لینک ]
  11. سندرم تحریک بیش از حد تخمدان [ لینک ]
  12. کوریفولیتروپین آلفا در مقایسه با FSH روزانه در تحریک تخمدان کنترل شده برای لقاح آزمایشگاهی: یک متاآنالیز [ لینک ]
  13. گنادوتروفین ها: آینده [ لینک ]
ویکیپدیا
داروهای گنادوتروپین

آزمایشات بالینی

آزمایشات بالینی 

  1. Loutradis D، Drakakis P، Vlismas A، Antsaklis A: کوریفولیتروپین آلفا، آگونیست طولانی اثر هورمون محرک فولیکول برای درمان ناباروری. Curr Opin Investig Drugs. آوریل 2009؛ 10 (4): 372-80. [ مقاله ]
  2. de Lartigue J: Corifolitropin alfa: گزینه ای جدید برای درمان ناباروری زنان. مواد مخدر امروز (بارک). 2011 اوت؛ 47 (8): 583-90. doi: 10.1358/dot.2011.47.8.1635872. [ مقاله ]

برای درمان نازایی و ناباروری به این صفجه مراجعه فرمایید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

هفت − پنج =