ژل رويال چیست ؟
بيان مسئله:
ژل رویال که به آن شاه انگبین، شیر زنبور عسل، شهد شاهانه و غذای ملکه هم می گویند ماده ای است که به وسیله ی غدد مغزی زنبوران کارگر در روزهای اولیه ی زندگی ترشح شده و ماده ی اولیه در تغذیه تخم و نوزاد و اصلی ترین ماده غذایی برای ملکه می باشد.
لاروی که از ژله رویال تغذیه می کند در عرض پنج روز وزن اولیه اش 1250 بار افزایش می یابد که این رقم خارق العاده ایست و با ادامه تغذیه از این ژل از زنبور عادی به ملکه تبدیل می شود. با تغذیه از ژل رویال ملکه حدود 3 تا 5 سال عمر می کند و می تواند روزانه بیش از 2000 تخم بگذارد. زنبوران عسل کارگر بین سن 5-12 روزگی می توانند ژله رویال ترشح کنند.
هدف پژوهش:
این ماده از دو جفت غده هیپوفارین موجود در طرفین سر زنبوران کارگر جوان ترشح می شود و با بزاق دهان آنها مخلوط می گردد. این ژل، خمیری شکل با رنگ تقریبا سفید تا زرد کمرنگ و طعمی تند و زننده است. این ماده مغذی تا سه روز مورد استفاده همه لارو ها قرار می گیرد ولی زنبور ملکه به طور دائم از این ماده تغذیه می شود. بدون ژل رویال هیچ لاروی قادر به رشد نیست.
روش و چگونگی انجام پژوهش:
این مقاله مطالعه ای مروری و حاصل بررسی مقاالت مرتبط با موضوع تحت پژوهش از متون و سایت های علمی معتبر می باشد.
یافته ها و نتيجه گيری:
ژل رویال ماده ایست ژلاتینی سفید مایل به زرد روشن،کلوئیدی و چسبناک با بوی خاص که هنگام حل شدن کمی کف تولید می کند و pH آن اسیدی می باشد تجزیه شیمیایی ژل رویال: آب، کالژن،کربوهیدرات، پروتئین )آلبومین و گلبولین(، اسید های آمینه ضروری، اسید های چرب غیر اشباع، استیل کولین،مواد معدنی، ویتامین ها.
با وب سایت سلامت و درمان همراه شوید تا در مورد ژل رویال بیشتر بخوانیم.
نویسندگان: ، زهرا اسفندیاری، سيد ابوذر قریشی، مرتضی ورپشتی وندا قسامی