مقاله, سیستم ایمنی, طب سنتی, عسل درمانی

اثربخشی عسل در بیماری روماتیسم

rheumatoid

ارزیابی اثربخشی عسل در بیماری مزمن آرتریت روماتوئید

آرتریت روماتوئید چیست؟

آرتریت روماتوئید یا روماتیسم یک بیماری خودایمنی مزمن است که مفاصل هر دو سمت بدن را درگیر می‌کند و به همین دلیل با سایر انواع آتریت متفاوت است. در صورت ابتلا به روماتیسم، درد و التهاب را در انگشت‌های دست و پا، دست‌ها، مچ دست‌ها، زانوها، مچ پاها و پاها احساس می‌کنید.

آرتریت روماتوئید چیست؟

نویسندگان

کرمی محمد | سالاریان آسیه | حاجی قربانی زاده زهرا

 بر طبق نظر قدما چهار خلط و یا مزاج در انسان وجود دارد که از چهار عنصر اصلی تشکیل شده اند به عبارتی صفرا بیشتر از عنصر آتش, دم از هوا یا باد, بلغم از آب و سودا از خاک تشکیل شده است. به تجربه ثابت شده است بیشتر افراد بلغمی دجار بیماری روماتوئید آرترایتیس می شوند. در متون طب امروزی, اتیولوژی این بیماری را اختلال ایمونولوژیک می دانند که موجب تخریب مفاصل روماتیسم می شود. در طب امروزی درمان به ضد بوده و داروهای سرکوبگر ایمنی مثل کورتون ها, NSAIDs و نابودکننده سلولی (Citotoxic) مثل Methotrexate می باشد. قدیمیترین اثر تاریخی برداشت عسل مربوط به هفت هزار سال قبل از میلاد است که در اسپانیا مشاهده گردیده است. عسل به خاطرداشتن طبیعت گرم و به خاطر تسریع و ترمیم ضایعات بافتی و کاهش التهاب در بهبودی بیماری آرتریت روماتوئید موثر است و آیه 69, 68 سوره نحل روی آن تاکید کرده است.در این مطالعه کلیه اطلاعات گردآوری شده بر اساس منابع کتابخانه ای الکترونیکی و غیر الکترونیکی مشتمل بر مقالات و گزارش ها وکتاب هایی از قبیل عسل درمانی و قانون درطب بوعلی سینا می باشد.یافته ها این مطالعه حاکی از آن است که:

1- در طب سنتی درمان در درجه اول پرهیز از غذاهای سرد مانند لبنیات بخصوص ماست, نان بدون سبوس است.
2- استفاده از محصولات طبیعی حیوانی و گیاهی گرم که مسدودکننده مسامات نظیر مجاری ورود سموم در گردش بدن به اعضامی باشند مانند عسل, زیره و بابونه.
3- درمان های تکمیلی مانند بادکش گرم, حجامت همراه خونگیری, فصد.
4- استفاده از داروهای نسل جدید ضد التهاب غیر کورتیکو استروئیدی (مهارکننده Cox2) مانند Clcoxibe و سرکوبگر ایمنی مانند Methotrexate.
بنا به مطالعات به عمل آمده عسل حاوی هشتاد ماده مفید برای انسان می باشد و از این نظر جایگزینی مناسبی است. علاوه بر این زنبور درمانی در کسانی که عامل روماتوئید مثبت دارند و شکل های جدید داروئی مانند آمپول, پماد محتوی ترکیبات عسل در آرتریت روماتوئید تاثیر بسزائی دارد.بنابراین می توان نتیجه گیری کرد که درمان آرتریت روماتوئید نیازمند درمان های تکمیلی مانند روش شفابخشی عسل است. لذا می توان گفت که این آیه قرآن «فیه شفاء للناس» ارشادی است, یعنی تایید مطلبی است که پزشکان و کتابهای مقدس قبل از اسلام متذکر آن شده بودند و قرآن کریم بر آن مهر تایید زده است.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

16 − پانزده =