مقاله, عسل درمانی, فشار خون, قندخون

اثربخشی عسل بر فشار خون و قندخون ناشتا

pexels artem podrez 6823410 1 scaled

ارزیابی تاثیرمصرف عسل بر فشار خون و قندخون ناشتا

افراد مبتلا به دیابت و فشار خون بالا بیشتر در معرض خطر حمله قلبی یا سکته مغزی هستند. بنابراین، آگاهی در زمینه فشار خون در مبتلایان به دیابت بسیار مهم است.

pexels artem podrez 6823410 1 scaled

با توجه به شیوع بالای بیماری های مزمن, یافتن درمان های مکمل می تواند یکی از راهکارهای مقابله با این بیماری ها باشد.مطالعات متعددی نشان داده اند که مصرف عسل می تواند اثرات مفیدی بر روی عوامل پیش گویی کننده بیماری های قلبی عروقی داشته باشد. مطالعه ی حاضر با هدف بررسی اثر مصرف عسل در مقایسه با سوکروز بر روی فشار خون و قند خون ناشتا در افراد جوان صورت گرفت.

روش کاربه این صورت بود که 60فرد سالم 18 تا 30 سال به مدت یک ماه وارد این کار آزمایی بالینی دوسو کور شدند. شرکت کنندگان به طور تصادفی به دو گروه دریافت کننده ی عسل و سوکروز تخصیص داده شدند که گروه عسل 70 گرم عسل را در روز و گروه سوکروز همین مقدار شکر را به صورت روزانه به مدت یک ماه مصرف کردند. فشار خون شرکت کنندگان در ابتدا و انتهای مطالعه اندازه گیری شد و قند خون ناشتای تمامی افراد قبل از شروع مطالعه و در پایان مداخله از شرکت کنندگان گرفته شد.

نتایج در ابتدای این مطالعه, قند خون ناشتا, فشار خون سیستولیک و دیاستولیک تفاوت معناداری بین افراد شرکت کننده در مطالعه نداشت (3/0> p).در پایان مطالعه, بر خلاف سوکروز, مصرف عسل توانست موجب کاهش قند خون ناشتا در افراد جوان سالم شود (001/0< p). اما دریافت شکر یا سوکروز بر فشار خون سیستولیک یا دیاستولیک اثر معنی داری نداشتند (4/0> p). در همه این بررسی ها, اثر متغیر های مخدوش گر مثل سن, فعالیت فیزیکی و دریافت های غذایی تعدیل شدند.

نتیجه گیری:  دریافت عسل طبیعی می تواند باعث کاهش قند خون ناشتا در افراد سالم شود ولی در دوز 70 گرم روزانه تاثیر معنی داری بر فشار خون سیستولیک یا دیاستولیک ندارد. مطالعات بیشتری برای تایید یافته های ما مورد نیاز است.

برای دانلودکامل مقاله اینجاکلیک کنید.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

سه × پنج =