خواص پريبیوتیکي و درماني عسل
بيان مسئله: عسل ترکیبی است که عموما توسط mellifera Apis تولید می شود. عسل ترکیبی از مواد مختلف از قبیل؛ قندها، پروتئین ها)5.0 ،)%اسیدهای آلی )5.0 ،)%ویتامینها، ترکیبات معدنی( کلسیم، آهن، روی، پتاسیم و…( می باشد.
مواد تشکیل دهنده ی آن؛ خواص فراوانی داشته که این ماده ی غذایی را به ترکیبی اثر بخش برای بهبود زخم های حاصل از جراحی و گزینه ی بالقوه ای برای درمان عفونت های سیستمیک و بخصوص دستگاه گوارش تبدیل کرده. در قرآن کریم در سوره نحل به زنبور اشاره شده است.
هدف پژوهش: بررسی مروری خواص عسل بعنوان پریبیوتیک، خواص این ماده در مهار باکتری های بیماری زا و مهار کوآروم سنسینگ، خواص ضد سرطانی و آنتی اکسیدان، اثرات ضد ویروسی و داروهای جدید موثر در سلامت دندان با استفاده از عسل.
روش و چگونگی انجام پژوهش: با استناد به مقالات حاصل از پایگاه های علمی و تفسیر قرآن کریم.
یافته ها و نتيجه گيری: عسل دارای الیگوساکاریدها بوده؛ که نقش پریبیوتیک داشته و موجب تقویت فلور دستگاه گوارش شده و همچنین ترکیبات ضد باکتری؛ پراکسید و غیر پراکسید علیه عوامل بیماری زا دارد، پروتئین های عسل با فعال کردن ماکروفاژها باعث القای آپوپتوز در سلول های سرطانی می گردد.
با وب سایت سلامت و درمان همراه شوید تا در مورد خواص پريبیوتیکي و درماني عسل بیشتر بخوانیم.
کليد واژه ها: عسل، پریبیوتیک، آنتی اکسیدان، آنتی باکتریال
نویسندگان: حامد امينی، اميرحسين محمدی، محمد ربانی