تأثیر عسل بر سلامت دهان و دندان ها
بيان مسئله: دیدگاه های متناقضی در مورد تاثیر عسل بر سلامت دهان وجود دارد. برخی به دلیل وجود قندهای ساده آنرا عامل ایجاد کننده می دانند، در حالیکه برخی عسل را برای سلامت دهان مفید میدانند.
.
هدف پژوهش: هدف از انجام این مطالعه مروری، بررسی اثرات مثبت یا منفی عسل بر سلامت لثه و دندانها می باشد.
روش و چگونگی انجام پژوهش: با جستجوی لغتی و موضوعی با کلید واژه های عسل (honey (و سلامت دهان oral( (health در PubMed و scholar Google از بازه زمانی 2017 ،تعداد 7090 مقاله بدست آمد. بعد از بررسی عنوان و خالصه، مقاالت مرتبط شناسایی و مورد ارزیابی قرار گرفت.
یافته ها ونتيجه گيری: کاهش التهاب لثه و پوسیدگی دندان با مصرف عسل در برخی مطالعات مشاهده گردید. در بیماران تحت درمان ارتودنتیک برای پیشگیری از التهاب لثه و پوسیدگی دندان از عسل استفاده گردید. تاثیر عسل در کاهش بیماریهای دهان به خاصیت ضد باکتریایی، کاهش میزان میکروبها، طول زمان کوتاهتر pH اسیدی و نیز نرسیدن به pH بحرانی در دهان در مقایسه آن با مواد قندی معمول نسبت داده می شود.
برخی مطالعات کاهش موکوزیت دهان و عفونت باکتریایی در بیماران بزرگسال و کودک تحت درمان رادیوتراپی و شیمی درمانی را نشان دادند.
خاصیت پانسمان کنندگی عسل برای زخمهای ناحیه ماگزیلوفاشیال مشاهده گردید. علی رغم این دیدگاه که قندهای گلوکز و فروکتوز باعث پوسیدگی در دندانها شود، عسل بدلیل داشتن موادی با خواص ضدمیکروبی و ضد التهابی میتواند پوسیدگی دندان و التهاب لثه و زخم های دهانی را در افراد عادی و نیز در بیماران خاص کنترل نماید.
با وب سایت سلامت و درمان همراه شوید تا در مورد تأثیر عسل بر سلامت دهان و دندان ها بیشتر بخوانیم.
نویسنده: دکتر زهرا سيدمعلمی